Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

15.05.2018   17:30Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

На Чернігівщині побільшало вимушених переселенців

Понад 8 тисяч мігрантів із Донбасу та Криму проживають на Чернігівщині. Такі дані подає Міністерство соціальної політики України. В травні, порівняно з квітнем, кількість мігрантів у нашій області зросла, хоч і не суттєво – додалося 25 осіб.

Загальна кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні становить 1 мільйон 502 тисячі 19 осіб. Стабільно більшає їх на неокупованих територіях Донбасу, а також у Харківській області.

Станом на травень кількість зареєстрованих переселенців у країні загалом збільшилася майже на 9,5 тисячі осіб. На 5 тисяч побільшало ВПО в Донецькій області, майже на 1,7 тисячі осіб – у Луганській, на 1,5 тисячі – в Харківській. Ще 776 переселенців зареєструвалися в Києві, а 671 – в Київській області.

Буквально одиниці переселенців обирають західні області країни. Наприклад, у Тернопільській і Рівненській областях за місяць побільшало лише на дві внутрішньо переміщені особи. Негативна динаміка зафіксована у Львівській області, там переселенців поменшало на 532 особи. Знизилася кількість переселенців також у Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській і Полтавській областях.

Таким чином, станом на початок травня в Донецькій області зараз проживають найбільше ВПО – 548 тисяч 144 людини, в Луганській – 292 тисячі 191 особа, а в столиці – 162 тисячі 334 особи. Найменше переселенців, як і раніше, в Тернопільській області – лише 2 тисячі 123 особи.

За минулий місяць переселенцям виплатили 249 мільйонів гривень матеріальної допомоги для покриття витрат на проживання й оплату житлово-комунальних послуг. У квітні 2017 року ця сума була трохи меншою – 247,5 мільйона гривень. За виплатами лідирують Донецька область – 63,4 мільйона гривень, Київ – 33,9 мільйона гривень і Харківська область – 25,4 мільйона гривень. Найменше отримали переселенці Тернопільської області – 800 тисяч гривень.

 Джерело: Слово і діло

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.