Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

27.03.2016   12:33Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Відбувся моніторинговий візит до Головного Управління Національної поліції в Чернігівській області

17-18 березня 2016 року представниками Асоціації УМДПЛ в межах програми “Відкритість правоохоронної системи” у взаємодії з представником Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини було здійснено черговий моніторинговий візит – цього разу до Головного управління Національної поліції в Чернігівській області та його територіальних підрозділів.

Під час візиту виявлено ряд порушень в організації й забезпечені права на доступ до публічної інформації. Найбільше запитань викликала процедура реєстрації та виконання запитів на публічну інформацію в ГУ НП в Чернігівській області. Зокрема, в установі не визначено особу чи відділ, відповідальний за доступ до публічної інформації, як це передбачено законодавством.

Співробітники сектору документального забезпечення ГУ НП в Чернігівській області, до функціональних обов’язків якого, зокрема, входить реєстрація вхідної кореспонденції, облік запитів на публічну інформацію та здійснення контролю за їх виконанням, повідомили про відсутність актів ГУ, якими регламентується порядок реєстрації (роботи електронної бази реєстрації запитів) та розгляду інфозапитів структурними підрозділами Управління.

Члени моніторингової групи констатували низький рівень знань посадових осіб у сфері доступу до публічної інформації. Також було встановлено, що запити, які надходять на електронну скриньку, вказану на офіційному веб-сайті Управління, не реєструються, а відповідно, й не розглядаються. Доступу до цієї скриньки моніторинговій групі не було надано.

Детальні результати візиту буде опубліковано у відповідному звіті.

Нагадаємо, що Асоціацією УМДПЛ вже було проведено моніторингові візити до Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області та Головного управління Національної поліції в Одеській області щодо організації та забезпечення доступу до публічної інформації.

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.