Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

18.10.2024   17:01Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Відбулося чергове засідання Міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми при Чернігівській ОВА

18 жовтня відбулося чергове засідання Міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми при облдержадміністрації.

В рамках засідання, представниця Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Наталія Кулікова розповіла про стан ситуації з торгівлі людьми в області з точки зору діяльності громадської організації. Наголосила на необхідності проведення постійної превентивної роботи серед всього населення, адже в зоні ризику у зв'язку з повномасштабним вторгненням - все населення.

Окремо проговорили про необхідність інформаційної роботи з дітьми, адже на сьогодні велика кількість дітей виїзжає навчатись за кордон. Зупинилась й на проблемах координації та співпраці на місцях, не володіння інформацією про уповноважених осіб на рівні РВА та ОВА, необхідності акцентування на проблемі торгівлі людьми, оскільки вона , як ніколи, на часі...

✅Міжвідомчою радою було прийнято рекомендувати: - для ефективної допомоги та захисту постраждалих від торгівлі людьми, швидкого та надійного обміну інформацією необхідно постійно вживати заходів щодо активізації механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, зокрема соціальних служб, органів поліції, органів охорони здоров’я, громадських організацій.

- всім суб’єктам регіонального та місцевого рівнів налагодити роботу з інформування населення області про проблему торгівлі людьми, зокрема:

а) про небезпеку потрапляння у злочинну схему торгівлі людьми, правила персональної безпеки, критичного оцінювання інформації;

б) про алгоритм дій, коли особа чи хтось із знайомих вже потрапили у ситуацію торгівлі людьми, зазнали експлуатації;

в) про гарячі лінії правоохоронних органів, правозахисних громадських організацій, центри допомоги тощо;

г) про процедуру встановлення статусу особи, постраждалої від торгівлі людьми.

- районним державним адміністраціям у співпраці з територіальними громадами вживати заходів щодо збільшення кількості осіб, які скористалися всіма видами безоплатної допомоги та спеціалізованими послугами.

- рекомендувати прикордонній службі посилити прикордонний контроль з метою запобігання і виявлення фактів, пов’язаних з торгівлею людьми.

- районним військовим адміністраціям забезпечити розгляд питань з протидії торгівлі людьми на засіданнях координаційних рад з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми, до участі в яких залучати органи місцевого самоврядування, громадські організації.

- районним військовим адміністраціям разом з територіальними громадами забезпечити проведення систематичної інформаційної роботи серед населення про можливість отримання статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, особами, які перебували у полоні в окупаційних військ та зазнали експлуатації.

Останні новини

Як уникнути торгівлі людьми у сучасних умовах 17:06

18 жовтня в Європейський день протидії торгівлі людьми, представниці Чернігівського громадського комітету захисту прав людини незважаючи на повітряну тривогу, що тривала понад 15 годин, провели інтерактивний воркшоп «Як уникнути торгівлі людьми у сучасних умовах».

Правозахисники на варті захисту прав медіа в умовах війни 19:07

14 жовтня в Чернігові відбувся інтенсивний офлайн тренінг “Журналістика майбутнього: Право, Захист та ШІ” для місцевих журналістів та представників громадських організацій, організований Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) та Регіональним хабом Інституту масової інформації “Медіабаза Чернігів”.

Чернігівські правники посилюють спроможність в захисті прав постраждалого від війни населення 22:19

В Чернігові відбувся тренінг для представників системи безоплатної правничої допомоги в Чернігівській області проведено тренінг на тему «Захист прав постраждалого від війни населення».

Протидія гендерно-зумовленому насильству: як молодь може змінити суспільство 19:46

10-11 жовтня 2024 року в м.Чернігів відбувся дводенний тренінг «Школа молодого активіста з протидії гендерно-зумовленому насильству», учасниками якого стали учні та вчителі з різних громад Чернігівщини.

"Гаряча лінія" правової допомоги для журналістів та медіа 19:54

Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги через “гарячу лінію” надає безоплатну журналістам, представникам медіа та блогерам в рамках проєкту “Правова спільнота та місцеві медіа: партнерство задля захисту свободи слова”.