Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

24.05.2006   22:58Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Координаційна рада з питань запобігання поширенню СНІДу

Начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації М.Дейкун повідомив про стан виконання Національної "Програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, допомоги та лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2004-2008 роки" в лікувально-профілактичних закладах області за I квартал 2006 року. Він зазначив, що медична допомога ВІЛ-інфікованим та хворим на СНІД надається усіма медичними закладами області. Стаціонарну допомогу хворі отримують у відділенні, що функціонує у структурі Чернігівської міської лікарні N2 та за місцем проживання у лікувально-профілактичних закладах за профілем захворювання. У поліклінічних відділеннях лікарі-інфекціоністи надають медичну допомогу та проводять диспансерне спостереження за ВІЛ-інфікованими та СНІД-хворими. Лікування хворих проводиться за підтримки Глобального фонду боротьби зі СНІДом. За словами М.Дейкуна, у 2005 році наша область була включена в проект Американського Міжнародного Альянсу Охорони Здоров'я "Попередження передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитини" з метою доступності якісних послуг з охорони репродуктивного здоров'я людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, зокрема жінок. Безпека донорської крові в області забезпечується шляхом обстеження на антитіла ВІЛ. Обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом здійснює єдину координацію дій між медичними закладами, громадськими установами і організаціями та управліннями з питань профілактики ВІЛ-інфекції, що дає можливість забезпечити належну організаційно-методичну, лікувальну, профілактичну та просвітницьку роботу. При обласному центрі функціонує кабінет довіри, проводиться консультування та безкоштовне добровільне обстеження всіх бажаючих на ВІЛ/СНІД, в тому числі анонімно.

 

Також на засіданні йшлося про стан захворювання на ВІЛ-асоційований туберкульоз в області; стан організації та проведення кампанії здорового способу життя та профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу у молодіжному середовищі; шляхи об'єднання зусиль громадян, спрямованих на подолання соціально-економічних наслідків епідемії ВІЛ/СНІДу для суспільства в цілому і кожної особи зокрема.

 

Під час засідання члени координаційної ради обмінювалися думками та вносили слушні пропозиції, які включено до протокольного рішення.

 

Прес-служба Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.